-Undertak     -Akustikprodukter    -Väggabsorbenter     -Ljudisolering

-Paroc         -Ecophon         -Rockfon


Akustikprodukter

Vi erbjuder marknadens bästa Akustikprodukter! Vi hjälper företag runt om i hela Skåne med kompletta lösningar inom undertak, akustiktak & ljudisolering.

Vill ni veta vad vi kan göra för just er? Klicka här för att kontakta oss!

Akustikprodukter för en bättre ljudmiljö

En god ljudmiljö är mycket viktigt för människors välbefinnande. Höga ljudnivåer kan orsaka permanenta hörselskador. Även vid lägre nivåer på ljud påverkas hälsan. Studier har visat på höjt blodtryck och ökad utsöndring av stresshormoner som en direkt effekt av ljudstörningar i omgivningen. Koncentration, prestationsförmåga och minnesfunktion försämras också i en dålig ljudmiljö. Även stämbanden kan ta skada för den som arbetar i en högljudd miljö och själv behöver prata mycket. Den höga ljudnivån gör att man anstränger rösten för att överrösta bullret.

Bullriga lokaler

Buller kan finnas i de flesta lokaler. Orsakerna är många, alltifrån maskiner och transporter i industri till trafikbuller från omgivningen. I lokaler som kontor bidrar kollegornas samtal, stegljud, dörröppning och -stängning, ventilation samt apparater som t.ex. skrivare Förskolor och skolor har även ljudkällor i form av barn i rörelse.

Akustikprodukter

Det går dock att dämpa ljudnivån i de flesta lokaler på ett effektivt sätt genom användning av olika akustikprodukter. Akustikprodukter finns för många olika tillämpningar och består ofta av någon typ av stenull. För att ljud ska fortplantas effektivt behövs hårda ytor som ljudet kan studsa på. Stenull har motsatt effekt och "fångar" istället ljudvågorna genom den porösa och vindlande strukturen som inte återger ljud.

  • Väggpaneler är ett enkelt sätt att förbättra ljudmiljön i befintliga lokaler. De finns i många olika storlekar, designer och färger. Det finns till och med företag som trycker konst eller foton på akustikplattor för att både göra rummet vackrare och tystare.

  • Undertak är också lämpliga att konstruera med akustikskivor. Det finns olika lösningar för olika typer av utrymmen, även där det finns krav på extra noggrann hygien.

  • Frihängande bafflar är en tredje möjlig lösning. Man hänger helt enkelt akustikskivor ned från taket, utplacerade med vissa mellanrum. Förutom själva dämpningen i skivorna kan mellanrummen mellan bafflarna ytterligare bidra till att fånga upp ljudet.

 

Exempel på märken för akustikprodukter

 

Några företag som är etablerade på marknaden för akustikprodukter är Paroc, Rockfon och Echofon. Samtliga har lång erfarenhet inom ljudmiljö och produkterna består till största delen av stenull. Att just detta material dominerar är för att det är naturligt, brandsäkert och mycket hållbart.

 

Kontakt

Letterbtn

Besök Kontakt
info@skanemontage.se

Verticaldev Phonebtn

Tel: +46 (0)40-188819

Verticaldev Paperbtn

Skånemontage AB
Borrgatan 15
SE-211 24 Malmö